Echografisch onderzoek

Echografisch onderzoek vindt plaats middels een “microfoon” die geluidsgolven uitzendt en die weer opvangt. De geluidsgolven worden omgezet in beelden die vervolgens worden geïnterpreteerd. Deze techniek stelt de medicus in staat om organen en weefsel in beeld te brengen.

 

Het onderzoek
U ontbloot het deel van uw lichaam dat onderzocht moet worden en neemt plaats op een onderzoektafel. Op uw huid wordt wat gel aangebracht om het contact tussen uw huid en de “microfoon” te verbeteren. De gel wordt na afloop van het onderzoek eraf geveegd.

 

Wanneer wordt echografisch onderzoek verricht?
Bij bepaalde lichamelijke klachten is het soms gewenst nader onderzoek te doen naar de mogelijke oorzaak ervan. Een van de mogelijkheden is een echografisch onderzoek. Dit gebeurt op aanvraag van uw huisarts. Uw huisarts of de assistente kan de afspraak direct voor u maken in de agenda.

 

Waar en door wie wordt het onderzoek verricht?
In het Medisch Centrum Veenendaal aan de Nijverheidslaan 3P unit van de CHV derde étage. Het onderzoek wordt verricht door de heer Marcel van den Berg echografist, mevrouw Lucienne Bodt-de Goey echografist of de heer Orbay Cihanbeyli huisarts/arts-echografist.

 

Voor meer informatie: www.sonozorg.nl

In samenwerking met: www.ultrasoundptc.nl

Contact

Telefoon 0318-561010
 

CHV

Nijverheidslaan 3P
3903 AL VEENENDAAL
Telefoon:
0318-561010
Fax:
0318-508308
www.chv.praktijkinfo.nl
Routebeschrijving >

NHG_Keur_R_CMYK_Blauw_22 jan13