Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

De praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheids Zorg in de huisartsenpraktijk, werkt nauw samen met de huisarts bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische klachten. De POH-GGZ is iemand die kennis en ervaring heeft op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. De huisarts verwijst u als u klachten heeft van somberheid, angst, spanningen, werk gerelateerde problematiek, onverklaarbare lichamelijke klachten of hulp zoekt bij het verwerken van overlijden van een dierbare.

 

Wat kan de POH GGZ voor u doen?

De praktijkondersteuner brengt samen met u uw klachten en vragen in kaart. Zij kan u helpen om de problemen te verduidelijken en in overleg met u en de huisarts een voorstel voor behandeling en/of verwijzing doen. Dat kan een kortdurende behandeling zijn in de huisartsenpraktijk of een verwijzing naar de 1ste of 2de lijn voor aanvullende diagnostiek en behandeling.

 

Hoe werkt het?

Als u door de huisarts wordt verwezen, wordt u ingepland voor een intakegesprek bij mevrouw Debby Veens of bij mevrouw Jos Kooy. Zij maken met u een overzicht van de klachten en de omstandigheden die daarbij een rol spelen. U krijgt een vragenlijst om uw klachten verder in kaart te brengen en te bekijken hoe uw klachten zich in de tijd ontwikkelen. Na inventarisatie wordt het vervolgplan met u besproken. Het aantal contacten is maximaal 6 tot 8 gesprekken.

 

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

De gesprekken met de POH-GGZ worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het eigen risico is hierop niet van toepassing.

Indien u verhinderd bent dan dient u de afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Indien u de afspraak niet tijdig afzegt ontvangt u een factuur. U kunt onze contactgegevens vinden rechtsboven op de website of onder het kopje 'afspraak maken' (vul uw e-mailadres in in het opmerkingenveld).

 

(Zelfhulp)websites waar wij naar verwijzen

www.thuisarts.nl (informatief)

www.menzis.nl/menzengeest (cursussen)

www.behandelhulp.nl (informatief)

Contact

Telefoon 0318-561010
 

CHV

Nijverheidslaan 3P
3903 AL VEENENDAAL
Telefoon:
0318-561010
Fax:
0318-508308
www.chv.praktijkinfo.nl
Routebeschrijving >

NHG_Keur_R_CMYK_Blauw_22 jan13