Praktijkondersteuning Ouderenzorg

Door het groeiende aantal ouderen die zelfstandig blijven wonen is de zorgvraag in de huisartsenpraktijken de laatste jaren toegenomen. Deze  patiënten krijgen vroeg of later een of meerdere problemen waarvoor zorg en aandacht nodig is. Bij de CHV is een praktijkondersteuners Ouderenzorg werkzaam, welke de huisarts ondersteunt bij het begeleiden van ouderen.

 

Wat kan de POH Ouderenzorg voor u doen?

De praktijkondersteuner brengt tijdens een huisbezoek, samen met de oudere patiënt en eventuele mantelzorger, de behoefte aan zorg en ondersteuning in kaart. Ze kijkt naar de gebruikte medicatie en besteedt bijvoorbeeld aandacht aan valpreventie. Ook kan zij medische handelingen uitvoeren zoals het meten van de bloeddruk en het bekijken van de glucosewaarden.

De praktijkondersteuner ouderenzorg is tevens het aanspreekpunt voor ouderen met dementie en hun verzorgers.

 

Hoe werkt het? 

Samen met u en de huisarts bespreekt ze welke hulp nodig kan zijn. Het doel is zo lang als mogelijk in de eigen woning te blijven wonen. Indien gewenst helpt ze bij een aanvraag voor hulp.  

De praktijkondersteuner is goed op de hoogte van de voorzieningen en hoe en waar hulp aan te vragen. Zij onderhoudt onder andere contacten met thuiszorgorganisaties, verzorg- en verpleeghuizen in de omgeving en met Welzijnsorganisatie Veens.

 

Heeft u vragen over uw situatie en wilt u advies?

Er kan een belafspraak gemaakt worden via het secretariaat van de CHV op telefoonnummer 0318-561010.

Contact

Telefoon 0318-561010
 

CHV

Nijverheidslaan 3P
3903 AL VEENENDAAL
Telefoon:
0318-561010
Fax:
0318-508308
www.chv.praktijkinfo.nl
Routebeschrijving >

NHG_Keur_R_CMYK_Blauw_22 jan13