Praktijkondersteuning chronische zorg

Waarom praktijkondersteuning?
Een groeiend aantal chronische patiënten, zoals patiënten met astma, COPD, hart- en vaatziekten en diabetes mellitus (suikerziekte) wordt in de huisartsenpraktijk behandeld en begeleid. Om de kwaliteit van zorg aan deze patiënten te verbeteren en de werklast van de huisarts te verminderen, worden praktijkondersteuners ingezet. De praktijkondersteuners werken nauw samen met de huisarts en de assistentes van de praktijk.

 

Wat kan de praktijkondersteuner chronische zorg voor u doen:

  • geeft gezondheidsvoorlichting en -begeleiding, medicatie-instructie en adviezen over medicijngebruik, leef- en gedragsregels.
  • voert onderzoeken uit die van belang zijn voor het vaststellen van de diagnose of het effect van de behandeling.
  • brengt huisbezoeken bij patiënten die niet in staat zijn om naar de praktijk te komen.
  • brengt huisbezoeken bij ouderen indien de huisarts denkt dat er vragen of problemen zijn die op het terrein van de praktijkondersteuner liggen.
  • verwijst zo nodig patiënten naar de thuiszorg, fysiotherapie, diëtist of andere disciplines.

 

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

De gesprekken met de praktijkondersteuner worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het eigen risico is hierop niet van toepassing.
Indien er onderzoeken nodig zijn zoals laboratoriumonderzoek een 24-uurs bloeddrukmeting, spirometrie, holter of enkel-armindex dan gaat dit van uw eigen risco af indien dit nog niet is opgebruikt.

 

Indien u verhinderd bent dan dient u de afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Indien u de afspraak niet tijdig afzegt ontvangt u een factuur. U kunt onze contactgegevens vinden rechtsboven op de website of onder het kopje 'afspraak maken

Contact

Telefoon 0318-561010
 

CHV

Nijverheidslaan 3P
3903 AL VEENENDAAL
Telefoon:
0318-561010
Fax:
0318-508308
www.chv.praktijkinfo.nl
Routebeschrijving >

NHG_Keur_R_CMYK_Blauw_22 jan13